OM inspiration og emner for mit maleri:

"Nældens Takvinge i Sommerfugledalen", med tekst af Inger Christensen, 80 x 80 cm.

 
 

Jeg arbejder gerne i serier ud fra et emne. Mine værker er figurative, malet med akryl på lærred. 

I de senere år har jeg især været inspireret af naturen, både den hjemlige og den jeg møder, når jeg rejser.

Siden sommeren 2015 har jeg været meget optaget af sommerfugle, deres skønhed, lethed, fine mønstre og ikke mindst deres utrolige livscyklus. Også teksten fra Inger Cjristensens sonetkrans "Sommerfugledalen" har været inspirationskilde til en serie malerier.

På mine rejser 2017 og 2019 til Færøerne blev jeg meget betaget af naturen, lyset, farverne, de hurtige vejrskift, en klar sol på en blå himmel, som straks efter slår om til kæmpe skyer og tåge, der kommer rullende ind over fjeldet og over landskabet, et utroligt syn. Også fuglelivet fascinerer, de pudsige søpapegøjer - lunderne - de elegante havterner og strandskaden Tjaldur, Færøernes nationalfugl. Samt fårene, der går omkring overalt og alle de maleriske bådhuse... 

Ligesom jeg tidligere på min rejse til Etiopien i 2014 blev meget inspireret til at male de utrolige marabustorke.

Tidligere var det i en lang periode især fiskene og livet i havet, der fandt vej til mine lærreder. Jeg var meget optaget af farverne, skønheden, mangfoldigheden og det hårde liv for at overleve, som på mange måder genspejler livet på landjorden.

Men mine værker kan også handle om andet, der optager os alle sammen som f.eks. klimaforandringer, flygtninge, storbyen, stemninger, eventyr, mennesker.

Mit maleri er opstået af en stor trang til at gengive, hvad jeg ser - på min måde. Undertiden vil jeg også gerne fortælle en historie gennem maleriet. Men jeg har ikke et budskab. Meningen med mine malerier afhænger først og fremmest af øjnene, der ser. Der er ingen facitliste. For mig gælder det om, at både beskueren og jeg selv får en god oplevelse. Og måske sættes der også tanker i gang...

 

Lise Juhl, 2019 

"Gode sild", 60 x 60 cm